-If I was a fish I would drown.-

Sunday, February 05, 2006

Hory a cesta do osmdesatych let

Tak v patek vecer jsem se v poradku vratila ze ctyrdenniho vyletu do hor. Byl to projekt nazvany "norwegian cabin" a ucelem bylo, abychom si procvicili norstinu. Nakonec jsem ale mohla jet jen ja a Daina (Lotyssko) a Linnea (Svedsko). Svedstina a norstina jsou od sebe asi jako cestina a slovenstina, takze Linnea mela za ukol mluvit na nas norsky. Vysledkem bylo, ze jsme se s Dainou naucily hafo svedskych pisnicek a nase norstina se pretransformovala do jazyka sousedni zeme :-)
Krasna scenerie, bajecne lyzovani, kazdy vecer dvouhodinovka cteni+poslouchani dobre hudby+piti horke cokolady... no zkratka parada.
Ale musim se priznat, ze jsem se domu teda tesila. Hned jak jsem prijela, tak me prisel navstivit Per. Samozrejme jsme se zacali postuchovat, takze se k modrinam na leve noze, ktere jsem si privodila behem lyzovani, pridaly modriny na prave noze, ktere mi zpusobilo jeho velicenstvo per wretlind, kdyz se mnou prastil o drevenou stenu me postele. :-/ No, v symetrii je krasa... ;-) Pak jsem navstivila Annu, Cheryl, Mariu... Vazne super.. zdalo se, jako bych je nevidela veky..
Do postele jsem nakonec sla ve tri, uplne mrtva :-)
Vcera vecer (sobota) jsme tu meli party ve stylu osmdesatych let. Vsichni se ohakli ve stylu nasich rodicu (;-)) a stravili tri hodiny hopsanim do not starych hitu. Musim rict, ze to byla opravdu uzasna sranda... Zvlast kdyz prislo i par ucitelu, vcele s rektorem :-)
Zitra odpoledne mam dalsi cast ustni maturitni zkousky z norstiny. Tentokrat je to na rozbor jednoho romanu. :-( Snad nezacnu mluvit svedsky...;-)

"Om du har et eple, vil du dela det med meg?"

0 Comments:

Post a Comment

<< Home